Logo

Klinik Adresi

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mah. Çobançeşme E5 Yanyol Cad. No:20/2 Ofis:122 Bakırköy / İSTANBUL

Telefon Numarası

+90 552 349 14 79

Mail Adresi

info@simuraesthetic.com

Klinik Adresi

Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mah. Çobançeşme E5 Yanyol Cad. No:20/2 Ofis:122 Bakırköy / İSTANBUL

Telefon Numarası

+90 552 349 14 79

Mail Adresi

info@simuraesthetic.com

yüz dolgu sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Yüz Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaş almaya bağlı olarak azalan yüz dolgunluğunun geri kazandırılması ve kırışıklıkların görünümünün azaltılması için yüzdeki çizgilere, kıvrımlara ve dokulara sentetik ya da doğal maddelerin enjekte edildiği kozmetik prosedür dolgu enjeksiyonu olarak adlandırılır.

Yaş almanın neden olduğu belirtilerin giderilmesi amacıyla sık uygulanan bir prosedür olan dolgu enjeksiyonu medikal estetik bir prosedürdür. Genellikle 30’lu yaşlardan itibaren, kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanır. Kontur bozukluklarının olması halinde 20’li yaşların ortasından itibaren dolgu enjeksiyonlarının yapılması tercih edilebilir.

Dermal dolgu maddeleri, nazolabial kıvrımlar ve dikey dudak çizgileri gibi statik yani yüz dinlenme halindeyken görünen kırışıklıkları doldurur. Dolgu maddeleri ayrıca donuk, susuz kalmış cildi pürüzsüzleştirmek ve canlandırmak için kayıp hacmi geri kazandırabilir ve kolajen üretimini artırabilir. Dermal dolgu maddeleri güvenli olsa da dolgu enjeksiyonundan sonra aşağıdaki aktivitelerden kaçınmalısınız

Yüz Bakımı, Masaj ya da Dermabrazyon Yaptırmayın

 

Son derece nadir bir durum olmasına rağmen, dermal dolgu maddeleri sürekli ve yeterli basınç uygulanması durumunda cilt içerisinde hareket edebilirler. Bu nedenle yüz dolgu enjeksiyonlarından sonraki 2 hafta yüz bakımı, tedavi bölgesi cildi üzerinde masaj ve mikro dermabrazyon yaptırılmamalıdır.

Benzer şekilde, dermal dolgu enjeksiyonlarınızı takip eden ilk gün enjeksiyon yerlerinizi ovmayın. Çünkü bu cildi tahriş edebilir, morarma veya şişmeye neden olabilir veya daha da şiddetlendirebilir. Masaj bazen orta derecede şişlik veya hafif asimetri gibi hafif semptomları iyileştirebilirken, plastik cerrahınız tarafından talimat verilmedikçe dolgu maddelerine masaj yapmayın.

Tedavi Bölgesine Baskı Uygulayabilecek Gözlükler Kullanmayın

 

Yüzün üst yarısına dolgu enjeksiyonu yapılıysa, dolgu enjeksiyonlarınızı takip eden günlerde gözlük takmaktan kaçının. Masaj gibi, belirli gözlük türlerinin basıncı potansiyel olarak dolgunuzun derinin altına yayılmasına neden olabilir. Ayrıca buruna herhangi bir dolgu enjeksiyonu yapıldıktan sonra optimal sonuçlara ulaşılmasını sağlamak için dolgu enjeksiyonunu takip eden ilk hafta gözlük takılmamalıdır.

Güneşten Uzak Durun

 
Yüz dolgu uygulamasını takiben tam gün boyunca doğrudan güneşe maruz kalmaktan ve saunada bulunmaktan kaçının. Tedavi edilen cildinizi doğrudan UV ışınlarına maruz bırakmak, dolgu maddelerinin çevresinde kızarıklık, morarma ve/veya şişmeye neden olabilir. Güneşte dışarıda olmanız gerekiyorsa, cildinizi korumak için güçlü bir SPF’li güneş kremi ve koruyucu giysiler giydiğinizden emin olun.

Kan Sulandırıcı ve Alkol Almayın

 

Aspirin ve diğer kan incelticiler dermal dolgu enjeksiyonu da dahil olmak üzere vücudun birçok tedaviye verdiği tepkiyi değiştirir, iyileşme süresini uzatmasının yanı sıra enjeksiyon bölgesinde aşırı şişliğe, morarmaya ya da iz kalmasına neden olabilir.

Dermal dolgu maddeleri enjeksiyondan sonra zaman içinde vücut tarafından metabolize edilir. Karaciğer ve böbrekler yoluyla güvenli bir şekilde vücuttan dışarı atılır. Bu nedenle yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra alkol almayın. Aynı zamanda alkol kısa süreli kan inceltici görevi gördüğünden tedaviye verilen reaksiyonu ve iyileşme süresini etkileyebilir.

Bu Noktaları Gözden Kaçırmayın

 

Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra oluşabilecek ödemin azaltılması için bol miktarda su tüketin. Şişliklerin azaltılması için uygulanabilecek diğer yöntem soğuk komprestir.  Dolgu enjeksiyonunun yapıldığı gün duş almayın. Enjeksiyonu izleyen en az 3 saat uygulama bölgesine dokunmayın. İlk gün başınızın yukarıda kalacağı bir pozisyonda uyuyun.

Yüz Dolgu Enjeksiyonunda Hangi Dolgu Materyalleri Kullanılır?

 

Yüz dolgu enjeksiyonunda farklı materyallerin kullanılması mümkündür. En çok kullanılan yüz dolgusu materyalleri ise hyaluronik asit, kalsiyum hydroxylaptite ve hastanın kendi yağ dokusudur.

Hyaluronik asit cildin kolajen yapısında bulunan ve laboratuvar şartlarında üretilebilen bir materyaldir. Hyaluronik asitin en önemli özelliği yüksek su tutma kapasitesine sahip olmasıdır. Enjekte edildiği bölgelerde cildi nemlendirir ve cilt kalitesini artırır. 

Mikroskopik kürelerden oluşan kalsiyum hydroxylaptite maddesinde sodyum karboksimetilselüloz jel içinde süspansiyon olarak bulunur. İskelet desteği sağlamak için derin olarak kemik üzerine ya da cilt kalitesinin artırılması için yüzeysel olarak cilt altına uygulanması tercih edilebilir.

Yüz dolgu uygulamalarında sık tercih edilen diğer materyal olan yağ dokusu; hastanın vücudunun uygun bölgelerinden alınır ve birtakım işlemlerden geçirilerek yüzde hacim kaybı olan bölgelere enjekte edilir. Yağ enjeksiyonu, uygulandığı bölgede kısmen kalıcı olabilen bir yöntemdir. Ayrıca kök hücre içeriği nedeniyle uygulama bölgesindeki doku kalitesinin artırılmasında önemli etkiye sahiptir.

Yüz Dolgu Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

 

Yüz dolgu enjeksiyonundan önce hastanın yüz analizi yapılır. Bu aşama, kişinin yüz şekliyle uyumlu dolgu enjeksiyonunun yapılabilmesi ve doğal bir sonucun elde edilebilmesi için olmazsa olmazdır. 

Uygulama bölgesine lokal anestezi uygulanarak cilt temizlenir. Belirlenen noktalara ince uçlu iğneler kullanılarak dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. Kişinin ihtiyaçlarına, beklentilerine ve doktorun değerlendirmelerine göre dolgu maddesinin kırışıklık hattı boyunca uygulanması ya da istenilen bölgelere şekil ve hacim kazandırılması için enjekte edilmesi mümkün olabilir.

Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra cildin kendisini ne kadar sürede toparlayacağı, dolgu enjeksiyonunun yapıldığı bölgeye ve hastanın yapısal özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Open chat
Merhaba,
Nasıl yardımcı olabilirim?